If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе те не трябва и да бъдат. Ма при Алфа нещата боксуват яко. Не може 145 и 147 да вървят еднакво на пистата, при положение, че 147 е по-нов модел.
При Форд нещата не са така. Видя Фокуса как върви на Калояново. Е ако вземеш идин Ескорт, няма да върви така. Ще бъде мнооого по-зле.
Значи при Форд има изключителен и постоянен възход, а при Алфа няма. Е това не ни харесва на всички нас. А като добавим и ненадежността на 147 спрямо предходните модели тогава вече разочарованието е пълно.
Калояново не е абсолютен критерий, защото има и фактор "шофьор" . За да се дадат пълни оценки за моделите, трябва един и същ човек да кара всички модели във стоков вид, за да се прецени реално. Тогава, повярвай ми 147 ще изглежда много зле на пистата и ако е по-добре от предходните модели, ще бъде едва с по половин секунда.
всичко това е така, просто ми е странно да твърдят че 155 има в пъти по-добро поведение.. не съм карал но от видяното на практика разлика почти няма. Друг е въпроса че е редно да има и тя да е значима в полза на новия модел но уви
147 2.0 Selespeed51%Sofia Driving Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving 156 2.4 JTD - ex
спрете да живеете в миналото Аз нямам голям опит с алфа, карал съм доста 33 и 155, возил съм се в по-нови. Ясно е, че алфа не е това, което е била. Но Жужата първо не е прекалено скъпа за класа си, второ изглежда страхотно спрямо конкуренцията си. А3 ли е по-красива и агресивна, или може би бмв 1? Сега ние като не можем да си я позволим, това е едно на ръка.
За външния вид - като изключим 156 от по-новите модели само 159 и GT са били истински агресивни. Ама с това тегло 159 само изглежда агресивна. Не че това ще ми попречи да си я купя
Жужата изглежда уникално отвън и отвътре, по комфортна се води от всички алфи досега без да е по-нестабилна, най-сигурната кола в класа си е и е най-икономичната също така.
Единственият реален проблем е липсата на GTA, което да се бори с форд и рено. Дано скоро се появи нещо подобно. Все пак Крайслер пуснаха нов шестак, който докарва 300 коня. Няма да похарчат много за разработка, а ще подейства добре на имиджа на марката.
За 155 много се изговори и за моя радост все добро. Ама с това друсане и тракане по паважа се чувствам като в доста евтина кола и няма как да не харесам возията на по-новите алфи. Това само по себе си е напредък. А и чувам точно обратните мнения за стабилността на по-новите алфи в завой. Изненадан съм да чуя че 155 се води толкова стабилна и спортна. В сравнение с Пасат - да, ама иначе със стандартното окачване поне за днешните стандарти си е горе-долу в най-добрия случай.
...ама Либрите стигаха до 60-70,та ФИАТ ги боли за вашето мрънкане.
Аз не мога да разбера Астра ли е единствената кола в тоя клас, че с нея само да се сравняваме. В класа има и по-евтини коли от Жулиета има и по-скъпи, и за всеки влак си има пътници
И колегата е прав за ФИАТ, че ги боли. ФИАТ груп е огромна корпорация и там със сигурност работи поне един човек (а вероятно не само един), който разбира от маркетинг в пъти повече от всички членове на нашия форум... взети заедно. Според мен колата е много разумно позиционирана над масовите в класа (Фиат, Опел, ФВ) и под премиум марките (БМВ, Ауди). И точно там й е мястото. Наистина не разбирам от къде това самочувствие, че разбираме от маркетинг повече от тия които вземат 7-цифрени годишни заплати за тая работа
Къде пише че алфа трябва да е евтина или да е като другите
А де? Аз пък съм твърдо против Алфа да е на цената на Опел. На който Опел му е в списъка за евентуална покупка трябва да се колебае между Опел и Фиат, а не между Опел и Алфа. В края на краищата идеята на тая марка не е да бъде за всеки и това не е от днес или от вчера... винаги е било така
Най-красивия автомобил на снимката
...
ПС:Ще ме прощавате за думите,но дразните """фенове"""
Бе аз винаги съм казвал на познати, като вземат да ми развиват теории за Алфа, че тая работа с Алфите просто не е за всеки, ама не очаквах, че ще го кажа и във форума
Едно леко сравнение на цените:
избрал съм базово BMW 116i 5 врати и съм добавил част от екстрите(друга част няма как да се поръчат за 116), които има Giulietta QV серийно.
...
=Крайна Цена 52.717,- лв.
Giulietta QV 52 990 лв.
Не казвам, че колата е евтина, но определено цената особено на по-базовите модели се доближава повече до голф и астра отколкото до audi i bmw.
Не знам що тия факти не се коментират от колегите специалисти по ценообразуване, а само се говори колко по-евтина е Астра
спрете да живеете в миналото Аз нямам голям опит с алфа, карал съм доста 33 и 155, возил съм се в по-нови. Ясно е, че алфа не е това, което е била. Но Жужата първо не е прекалено скъпа за класа си, второ изглежда страхотно спрямо конкуренцията си. А3 ли е по-красива и агресивна, или може би бмв 1?
...
Факт е че живеем в миналото. Автомобилостроенето се промени - касетофоните вече са отгоре, формата не е клиновидна... това е положението. За да продаваш, трябва да намериш начин да си в крак с нещата и в същото време да не убиеш напълно марката. Това се нарича компромис и на който му се е налагало, знае, че в бизнеса винаги е трудно да го направиш. Който може да се справи по-добре с тая работа да си даде CV-то да му го прегледам и после ще го препратя на Фиат А който предпочита фалирал производител на клиновидни коли е за накой ретро форум
И наистина всички сравняват дизайна на колата със старите модели на Алфа, но никой не я сравнява със актуалните модели в класа? Аз тоя въпрос го бях поставил още след премиерата и тогава никой не ми отговори. А междуд ругото аз съм говорил с хора които не са фенове на Алфа и за тях тая кола не е грозна, напротив за класа й я намират за доста красива... но явно тука сме си навили на пръста, че трябва да я оплюем В края на краищата, ако на някой не му харесва - за всеки влак си има пътници. Да си купи астра ако смята, че е по-впечатляваща от Алфата
И между другото - да си фен всъщност е точно да си кон с капаци. Ако си фен на футболен отбор си с него и когато е на дъното на таблицата, защото знаеш, че такъв е живота - "сомтайм люл, сомтайм уин" както казваше една мъдра българска осмица Ако си с отбора само в силните му моменти, не си фен на отбора, а на играта. Което си има предимства, защото си спестяваш негативните емоции на истинските фенове, но пък никога не можеш да изпиташ техните емоции, когато отбора печели
Днес за пръв път видях Жулиета на живо. Честно казано -на снимки ми изглеждаше по добре.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
та какво му е лошото на едно такова с 3.0 мотор и 265 коня.... нещо визията или качестото не е хубаво на този стар моделлллл....
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
A в темата едно от основните неща заради които се плюе Жулиетата е липсата на агресия в дизайна. Като гледам, единицата... не й е лош дизайна, ама определено не прелива от агресия. Не виждам нищо по-агресивно в тоя дизайн, от дизайна на Жулиета. А да... фаровете са хоризонтални, ама все пак говорим за дизайн на кола, а не на фар А и отделна тема е, че е много относително какво прави един дизайн "агресивен"
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015 Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997[Ex]
Е само погледнете Жужа и я сравнете с 1-цата! За пътно поведение не говорим, но германците доста я хвалят и там алфа. Съгласен съм, че е доста висока отпред и това е в ущърб на агресията, която и аз харесвам. Пинко да потвърди, но мисля, че това се дължи на изисквания за безопасност на пешеходци и може би и на необходимостта за по добър комфорт (това второто ми е изстрел в тъмното, но като има повече метал над калника май и окачването би трябвало да е по комфортно, а то наистина е според пресата).
Абе хубава си е колицата... И на мен повече ми харесват моделите от които се запалих по алфа, а именно:147, 156, 166 , 159, Брера и т. н., ама си мисля,че кола в по-малкия клас може би трябва де е по-,,розова"" за да се хареса на ,,нежната' половина от шофьорите...
Comment